Energetische massage

Energetische massage is afkomstig uit de oosterse landen. Het zenuwstelsel reageert op energie, daarom werkt deze massage rustgevend. 

Deze massage is bedoeld om je energie te voelen en weer te laten stromen. Tijdens de massage worden de  energiekanalen in je lichaam geopend en worden blokkerende energiën vrijgemaakt en afgevoerd.

Tijdens de massage kunnen er verschillende emoties bovenkomen zoals warmte, kou, pijn of openheid.

Het is belangrijk om te weten dat energie uit tegendelen bestaat, die nooit kunnen worden gescheiden, ze kunnen niet zonder elkaar bestaan. Er is beweging dankzij positieve en negatieve krachten.

Oosterse filosofen geven dit aan met hun symbool voor yin en yang. Als de relatie tussen de tegendelen goed is, ontstaat er harmonie.
Harmonie is een toestand van evenwicht, voldoening en volkomenheid. Evenwicht is uiteindelijk essentieel voor de gezondheid en het leven, het is de natuurlijke toestand van het universum.

Het is het beste voor je lichaam als je veel energie hebt die vrij door je hele lichaam kan stromen. Als je tijdens de massage vrije doorstroming en volledige ontspanning bereikt, noemt men dat homeostase. Lichaam en geest zullen in evenwicht zijn

Daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelf helemaal weg. Je wordt bewuster van jezelf en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats. 

De massage zorgt voor een betere doorbloeding

Dat lichaam en geest weer in harmonie en balans komen

Het weerstandsvermogen wordt gestimuleerd

Pijn verdwijnt

De cellen kunnen meer zuurstof  opnemen

De slaap wordt dieper en intenser

Angsten en depressies worden verdreven

Zeer rustgevend en heel goed voor mensen met stressgevoeligheid

 

Een heerlijke ontspanningsmassage

Helpt je lichaam en geest ontspannen!

Veel mensen hebben een stressvol leven waarbij ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft een goed moment van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. De massage zal je lichaam en geest ontspannen waardoor je even weg bent van de stress. Een ontspanningsmassage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. De massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. De massages worden door zowel vrouwen als mannen gegeven.

Voetzoolreflexmassage

Voetreflexmassage is een eeuwenoude natuurgeneeswijze. Door massage, druk en warmtetoevoer van de masseur kunnen blokkades worden opgeheven. Wanneer de blokkades zijn opgeheven is het lichaam in staat zich zelf te genezen.

Een goede energiestroming is de basis van onze gezondheid. Ziekte is het gevolg van een blokkering van de energiedoorstroming.( zie ook kristalbed )

Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met bepaalde zones op en onder de voeten de zogenaamde "reflexzones". Massage van deze zones kan de energieblokkeringen opheffen en dus herstellen.( zie ook energetische massage )

Behandeling van de voeten zal altijd rustgevend zijn en aangenaam aanvoelen. Het zorgt ervoor dat stress en spanningen worden weggenomen. Gevoelige voeten zijn een indicatie van gezondheidsproblemen, door behandeling van de voeten, lees zones, wordt de bloedtoevoer verbeterd en kan het evenwicht in het lichaam worden herstelt.

Door een voetmassage wordt het lichaam in rust gebracht en komen er afvalstoffen vrij die in onze organen vastzaten.

Voorafgaand aan de voetreflexmassage krijg je een magnesium voetenbad.

Door het magnesium voetenbad verwijden de bloedvaten zich, wat stimulerend werkt voor de bloedsomloop en het afvoeren van de gifstoffen.

Het voetbad helpt voor veel problemen zoals slaapproblemen, overbelaste voeten, preventief tegen verkoudheid en een algehele ontspanning van lichaam en spieren.

Voetreflexmassage kan helpen bij:

- maag- en darmklachten

- migraine

- nek-en schouderklachten

- spier- en gewrichtsklachten

- stress gerelateerde lichaamsklachen

- het verhoogd het weerstandsvermogen van het lichaam

- en zorgt vvor een algehele ontspannig van het lichaam

De behandeling duurt ongeveer 1 uur.