Energetische massage

Energetische massage is afkomstig uit de oosterse landen. Het zenuwstelsel reageert op energie, daarom werkt deze massage rustgevend. 

Deze massage is bedoeld om je energie te voelen en weer te laten stromen. Tijdens de massage worden de  energiekanalen in je lichaam geopend en worden blokkerende energiën vrijgemaakt en afgevoerd.

Tijdens de massage kunnen er verschillende emoties bovenkomen zoals warmte, kou, pijn of openheid.

Het is belangrijk om te weten dat energie uit tegendelen bestaat, die nooit kunnen worden gescheiden, ze kunnen niet zonder elkaar bestaan. Er is beweging dankzij positieve en negatieve krachten.

Oosterse filosofen geven dit aan met hun symbool voor yin en yang. Als de relatie tussen de tegendelen goed is, ontstaat er harmonie.
Harmonie is een toestand van evenwicht, voldoening en volkomenheid. Evenwicht is uiteindelijk essentieel voor de gezondheid en het leven, het is de natuurlijke toestand van het universum.

Het is het beste voor je lichaam als je veel energie hebt die vrij door je hele lichaam kan stromen. Als je tijdens de massage vrije doorstroming en volledige ontspanning bereikt, noemt men dat homeostase. Lichaam en geest zullen in evenwicht zijn

De massage zorgt voor een beter doorbloeding.

Daarnaast worden je emotionele en psychische spanningen minder of gaan zelf helemaal weg. Je wordt je bewuster van jezelf en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de massage kunnen er gedachten, herinneringen of emoties naar boven komen. Het gaat erom deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf. Op dat moment vindt er heling plaats.

 

Een heerlijke ontspanningsmassage

Helpt je lichaam en geest ontspannen!

Veel mensen hebben een stressvol leven waarbij ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft een goed moment van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. De massage zal je lichaam en geest ontspannen waardoor je even weg bent van de stress. Een ontspanningsmassage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. De massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. De massages worden door zowel vrouwen als mannen gegeven.

 

Bedrijfsmassages op de werkplek in Zeeland

Steeds meer bedrijven ontdekken dat stoelmassage op de werkplek een effectieve therapie is om spanningen, nek-en schouderklachten, ziekteverzuim en r.s.i. te voorkomen en te verhelpen. Stoelmassage ontspant en verlaagt het stressgevoel, geeft energie en komt de productiviteit van uw werknemers ten goede. De overheid verwacht van bedrijven dat zij in het kader van het Arbobeleidsplan maatregelen nemen om ziekteverzuim te verlagen. Stoelmassage is daarbij een zeer probate therapie. De voordelen van stoelmassage op het werk:

  • preventie van klachten zoals stress, r.s.i., rugklachten, nek- en schouderklachten
  • verbetering van de bloedcirculatie
  • geestelijke en lichamelijke ontspanning
  • verhoging van het concentratievermogen
  • afvoer van afvalstoffen
  • nieuwe energie

Een stoelmassage op het werk duurt ca. 20 minuten.

Wilt u meer informatie over onze bedrijfsmassages die wij in Zeeland aanbieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.