Lymfopress

Versterken van afweersysteem, afvoeren overtollig lymfevocht en verliezen van spanning.

De lymfopress is een behandelingsmethode ter bevordering van de bloedcirculatie en de lymfestroom. Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, afvalstoffen en spanningen kwijt te raken, overtollig lymfevocht af te voeren ( na een amputatie of bij oedemen) en om verschillende ziekteprocessen te ondersteunen.

Lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek. Opvallend is dat er vooral gewerkt wordt met een “drukfase” en een “drukloze fase”. De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaatjes vlak onder de huid, die met een soort van verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen. De drukloze fase geeft de lymfevaatjes weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder kan worden afgevoerd. Met de lymfe kunnen tevens de afvalstoffen uit het weefsel worden verwijderd. Niet alle afvalstoffen kunnen namelijk door het bloed worden afgevoerd; de grootste eiwitdeeltjes kunnen alleen via de lymfevaten uit het weefsel komen. Deze eiwitten zorgen voor een aanzuiging van vocht als ze in het weefsel blijven, waardoor een oedeem uiteindelijk kan ontstaan, of continu aanwezig kan blijven.

De voordelen van lymfedrainage zijn:

  • Verbetert de bloedcirculatie waardoor o.a. minder last van koude handen en voeten.
  • Afvoer van afvalstoffen en vocht, geen last meer van dikke enkels.
  • Vermindering van cellulite, de huid wordt strakker.
  • Spieren worden verstevigd.
  • Werkt zeer ontspannend.

Reiniging en stimulering van het complete lichaam

Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot 10 maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft daardoor ook een relaxatie effect en zorgt ervoor dat de huid er beter, gezonder gaat uitzien. Het reinigt en stimuleert het hele lichaam en vermindert de kans op ziektes. Eveneens kan op deze manier stress en chronische vermoeidheid vermeden worden. De lymfedrainage is de aangewezen behandeling voor ontgiftingsverschijnselen, zware en vermoeide benen, overtollig vocht en de aanverwante cellulite problemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Lymfopress.